IDM Club: biliard, bowling, tenis de masa, snooker, fitness, bodybuilding, aerobic, cardio, piscina, jacuzzi, solar, masaj
www.bowling.ro

Bowling image

De-a lungul ultimului secol, pasiunea companiei Brunswick pentru joc nu a slabit deloc. Este aproape imposibil sa vorbesti despre inceputurile bowling-ului fara sa vorbesti de Brunswick, jocul de bowling ca fiind legat de numele Brunswick. Fondatorul companiei Brunswick, John Moses Brunswick a jucat un rol important in nasterea jocului de bowling fondand o companie cu scopul de a transforma jocuri precum bowlingul si biliardul din jocuri de societate in jocuri accesibile publicului larg. Moses Besinger, ginerele lui John Moses Brunswick, a avut viziunea jocului modern de bowling. El a standardizat regulile jocului, a organizat primul American Bowling Congres (ABC) in 1895 si prima mare competitie de bowling in 1902. ABC a devenit o permanenta proeminenta in competitiile de bowling profesional si este responsabil pentru dezvoltarea jocului de bowling profesional la nivel mondial asa cum este cunoscut in ziua de azi.

Brunswick este liderul mondial in construirea, dezvolaterea si modernizarea centrelor de bowling.
Centrul de Cosmic Bowling al IDM Club, dispune de 14 piste de bowling Brunswick din ultima generatie GS.X. Pistele Anvilane Glow Pro Lane au proprietati care maximizeaza performanta, au un design exclusiv patentat ajutand la obtinerea de punctaje mari spre satisfactia jucatorului.

Echipamentul de bowling al IDM Club a fost instalat direct de reprezentantii Brunswick si este certificat conform cu standardele American Bowling Congres.

Aparatura si mobilierul face parte din cea mai performanta serie existenta la ora actuala in lume.


JOCUL DE BOWLING

ALEGEREA BILEI DE BOWLING


Înainte de a juca trebuie să vă alegeţi o bila de greutate corectă. Bilele de bowling cântaresc de obicei între 9 şi 16 lb.(pentru a afla greutatea în kg., înmulţiţi numărul de pe bilă cu 0,45).

Ridicaţi o bilă şi, folosindu-vă ambele mâini, una peste cealaltă, tineţi bila în faţa dvs. Tineţi încheieturile degetelor bine strânse şi bratele paralel cu podeaua. Dacă puteţi ţine astfel bila timp de 5 secunde fără ca mâinile să vă tremure, atunci ea este destul de uşoară ca să o puteţi controla. Daca nu, alegeţi o bilă mai uşoară.

Încercaţi să găsiţi o bilă care să se potrivească degetelor dvs. Marginile găurii bilei ar trebui să fie atinse de ambele părţi ale degetului mare, şi în acelaşi timp, ar trebui să vă puteţi mişca degetele lejer în gaură. Tinându-vă degetul mare în gaură, introduceţi-vă degetul mijlociu şi inelarul în celelalte 2 găuri. Găurile ar trebui să fie destul de încăpătoare, astfel încât să permită introducerea degetelor până la a doua încheietură fară să forţaţi.

bowling


POZITIA

bowling
Tineţi bila pe aceeaşi linie cu umărul drept.
Umărul trebuie să fie pe o linie imaginară ce uneşte zona ţintă (locul în care doriţi ca bila să lovească pista) şi popicele.
Încheietura mâinii cu care aruncaţi trebuie ţinută lângă şold.
Lăsaţi greutatea corpului pe piciorul opus mâinii cu care aruncaţi bila.

DISTANTA FATĂ DE LINIA DE FOUL


Este vorba despre distanţa pe care o aveţi faţă de linia de foul în momentul în care vă pregătiţi pentru aruncare. Dacă staţi prea departe paşii dvs. vor fi probabil prea mari iar balansarea şi aruncarea vor fi grăbite. Dacă staţi prea aproape, ultimii 2 paşi vor fi prea scurţi şi veţi pierde astfel din acurateţea aruncării. Odată ce v-aţi determinat poziţia potrivită nu ar trebui să o mai schimbaţi. Aruncarea constantă e un factor cheie şi ar trebui să devină o a doua dvs. natură. Aşa că ... exersaţi!

Întorceţi-vă cu spatele la popice şi poziţionaţi-vă la o distanţă de aproximativ 5 cm. de linia de foul. Simulaţi o aruncare începând cu pasii, apoi încheind-o cu o îndoire a genunchiului şi o balansare a braţului. Observaţi poziţia vârfului piciorului din faţă. Acesta este locul unde ar trebui să se afle calcâiele dvs. când vă pregătiţi de aruncare.

Stabiliţi traiectoria bilei folosind marcajele ajutătoare ale pistei. Verificaţi alinierea umărului şi a bilei cu traiectoria dorită.


bowling

PASUL 1: Împingerea

Împingeţi bila în faţă fără să exageraţi. După aceea avansaţi piciorul drept. (Piciorul stâng dacă aruncaţi cu mâna stângă). Viteza bilei poate fi schimbată în funcţie de înălţimea la care ridicaţi bila şi de balansarea în spate. Puteţi micşora viteza printr-o împingere mai uşoară şi reducând înalţimea balansării în spate. Acest lucru vă va ajuta să controlaţi mai uşor bila.

PASUL 2: Balansarea în jos

Greutatea bilei va cauza întinderea mâinii drepte (stângi dacă aruncaţi cu stânga) în timp ce braţul stâng se întinde pentru contrabalansare. În timpul pendulării mişcaţi-vă piciorul stâng în faţă (dreptul în cazul în care sunteţi stângaci). Menţineţi-vă linia umerilor orizontală pe parcursul mişcării.

PASUL 3: Balansarea în spate

Nu forţaţi mişcarea. Inerţia bilei va determina înălţimea balansării în spate.


bowling

PASUL 4: Aruncarea

Permiteţi bilei să se balanseze natural, fără vreun efort în plus. Forţând bila înapoi, ridicând-o mai sus decât e necesar sau aducând-o mai în faţă veţi pierde din consistenţa mişcării. Menţineţi-vă braţul drept şi aliniat cu o linie imaginara care uneşte umerii, zona ţintă şi popicele.

PASUL 5: Conducerea

Urmăriţi traiectoria bilei în aşa fel încât să fie pe aceeaşi linie cu zona ţintă. La sfârşitul mişcării încheietura mâinii trebuie să fie deasupra nivelului umărului. Mişcarea trebuie să fie consistentă ca viteza şi înalţime, astfel încât fiecare aruncare să fie la fel.



Seminar bowling

Marti, 11 mai 2010, ora 10:30, a avut loc la IDM Club un seminar exceptional de bowling ce l-a avut ca invitat de onoare pe Dl. Brian Voss, legenda a bowlingului profesionist american. Seminarul a facut parte din turneul Sivissidis Stars on Tour, organizat de Sivissidis Bross.


SIVISSIDIS Stars on Tour ®
"LEARN FROM THE BEST"

The program presents Mr. Tassos Sivissidis, oficial distributor for bowling products.
Certified Ball Driller - USBC Coach


Guest Starr
A World Legend of American Professional Bowling,
Mr. Brian Voss
Brian Voss    
  • Seminar and Coaching
  • Video Analysis         
  • Bowling Trick Shots

Seminarul a constat in:
  • analiza video personalizata pentru toti participantii, atat la inceputul cat si la sfarsitul seminarului
  • prezentarea si modificarea timingului primilor 3 pasi
  • notiuni de release
  • notiuni de citire a pistei
  • adaptarea loviturii in functie de rezultatele testarii pistei
  • notiuni de control mental in competitii
  • trick shots
  • turneu intre cursanti, invingatorul jucand apoi cu Brian.
Un articol detaliat despre desfasurarea seminarului gasiti pe: Just Bowling.


Secvente din timpul seminarului:

Brian Voss at IDM Club, Bucharest, Romania          Brian Voss and Tassos Sivissidis at IDM Club, Bucharest, Romania          Brian Voss at IDM Club, Bucharest, Romania

Brian Voss and Tassos Sivissidis at IDM Club, Bucharest, Romania          Tassos Sivissidis at IDM Club, Bucharest, Romania          Brian Voss and Tassos Sivissidis at IDM Club, Bucharest, Romania

Brian Voss at IDM Club, Bucharest, Romania          Brian Voss at IDM Club, Bucharest, Romania          Brian Voss and Tassos Sivissidis at IDM Club, Bucharest, Romania







Tel. 072-BILIARD, 072-BOWLING, 021-316.10.52
Tarife pentru membri *)

Tarif pe ora

**

)
Interval 09-12 12-1717->
Luni 66.00 88.00 132.00
Marti 66.00 88.00 132.00
Miercuri 66.00 88.00 132.00
Joi 66.00 88.00 132.00
Vineri 66.00 110.00 176.00
Sambata 79.20 110.00 176.00
Duminica 79.20 110.00 176.00
 
Tarife fara card de membru

Tarif pe ora

**

)
Interval orar 09-12 12-17 17->
Luni 66.00 132.00 176.00
Marti 66.00 132.00 176.00
Miercuri 66.00 132.00 176.00
Joi 66.00 132.00 176.00
Vineri 66.00 154.00 220.00
Sambata 79.20 154.00 220.00
Duminica 79.20 154.00 220.00
 

>> Descarca tarifele de biliard, snooker, bowling si tenis de masa in format PDF.


*

) Taxa pentru a deveni membru al Clubului de biliard, bowling si tenis de masa este 175 Lei, si aceasta calitate este valabila un an. Cardul de membru al clubului il puteti obtine la simpla cerere de la receptie, platind taxa de 175 Lei.



In cazul pierderii cardului, se poate elibera un duplicat contra sumei de 10 Lei. Drepturile care decurg din calitatea de membru se transfera pe noul card pe perioada ramasa.