Club Biliard-Bowling, Club Wellness, Club Piscina Spl. Independentei 319B
Club fitness


Fitnessul – Armonie si sanatate    Ca antrenor cu experienta de 7 ani pot spune ca pentru a intra intr-o sala de fitness este nevoie de curaj, de motivatie si de un factor declansator. Daca ai ajuns sa citesti aceste randuri nu face decat sa te apropie si sa-ti intareasca convingerea sa vii intr-o sala de fitness sau sa continui munca depusa de pana acum cu o alta perspectiva asupra a ceea ce vrei sa indeplinesti ca practicant al fitnessului.


    Fitnessul este definitia miscarii sub orice forma, a armoniei si a sanatatii. Acesta sta la baza tuturor sporturilor si trebuie sa fie o norma de conduita si de igiena pentru tine. Asa cum te speli zilnic pe dinti tot la fel trebuie sa faci miscare zilnic pentru a fi sanatos, armonios, increzator si relaxat. Iti va da o stare de bine si-ti va influenta pozitiv fiecare actiune fizica si psihica. Si voi sublinia aceasta afirmatie cu un argument stiintific si logic totodata.


    Corpul este mai adaptat in mediul in care se afla cu cat face mai des schimb de materie si de informatie cu mediul inconjurator. Tot ceea ce mancam (si restul substantelor ingerate) trebuie procesat, nutrientii trebuie asimilati si resturile( reziduurile rezultate in urma arderilor) trebuie eliminate cat mai rapid. Si asta din mai multe motive cum ar fi: pentru a nu ne imbolnavi in primul rand, pentru a nu ne ingrasa, pentru a ne reface mai rapid, pentru a avansa in ceea ce ne propunem sa facem, etc.


    Fitnessul este punct de referinta in toate sporturile si sta la baza formarii si perfectionarii aptitudinilor sportive tuturor atletilor. Toti sportivii de performanta trec mai intai prin sala de fitness pentru a-si intari musculatura si pentru a lucra exercitii specifice disciplinei pe care o practica sub indrumarea unui personal bine pregatit. A se vedea ca toti sportivii cu o musculatura bine tonifiata si estetica au cele mai bune rezultate in toate sporturile.


    In general sportul nu se face "dupa ureche" ci dupa niste principii fizice/mecanice si nutritionale. Aici intervine stiinta si personalul bine pregatit pentru a te ajuta in atingerea scopului propus. Stim foarte bine ca pentru a avea rezultate, pentru a fi durabil si placut este nevoie de cineva care este in posesia informatiei atat de mult dorite pentru a servi scopurilor tale si de motivatie. Pentru a nu te indeparta de la drumul pe care esti.


    Musculatura tonifiata inseamna a lucra toti muschii la o intensitate necesara atingerii unui scop in functie de experienta si gradul de pregatire. Sportul in sala de fitness trebuie sa fie dinamic si placut. Asta inseamna combinarea exercitiilor aerobe cu cele anaerobe. Poti face asta doar intr-o sala de fitness bine echipata cu aparate destinate fiecarei grupe de muschi alaturi de aparate care te ajuta sa-ti imbunatatesti capacitatile motrice cat si cele cardiovasculare si pulmonare. Dupa ce vei face asta vei reusi sa rezisti mai mult in sala si vei ajunge mai aproape de ce ti-ai propus cu o musculatura mult mai rezistenta, mai oxigenata si mai pronuntata in functie de cat de mult iti doresti asta.


    Orice ti-ai propune sa faci, alege fitnessul ca metoda de intinerire si frumusete interioara cat si exterioara, ca metoda de intarire a organismului si accelerare a metabolismului. In cazul in care combini fitnessul cu alt sport trebuie sa stii ca efortul trebuie dozat iar exercitiile trebuie alternate si aranjate in asa fel incat sa-ti maximizeze performantele. Am practicat box inainte de a face fitness si m-am reapucat dupa multi ani timp in care devenisem destul de rigid si capacitatile mele pulmonare erau destul de slabe. Dupa ce am adaptat antrenamentul in sala de fitness combinat cu partea de cardio nu numai ca nu ma oboseam dupa incalzirea de 15-20 de min in sala de box ci rezistam 2 ore la un antrenament destul de dur. Inainte de asta faceam cam 60/90 min de fitness si totusi am intampinat probleme cand am schimbat tipul de efort.


    Asa ca nu uita sa ceri sfatul unui specialist si sa nu uiti ca din fitness poti face un mod de viata placut combinat cu o stare de bine si o musculatura/tinuta estetica.:


    Nu sunt aici pentru a reinventa miscarea ci pentru a-ti sustine convingerea ca persoanele care fac miscare intr-o sala de fitness sub indrumarea personalului calificat intr-un mediu adecvat (aparatura pentru toate grupele musculare, ambient placut, etc) sunt mai aproape de scopul propus, mai sanatoase, mai increzatoare, mult mai armonioase si asta se vede in tot ceea ce faci.


    Sper ca randurile de mai sus sa fie factorul declansator si sa te faca sa te mobilizezi incat sa spui da fitnessului si modului de viata sanatos. Poate candva vei fi un exemplu pentru ceilalti si de ce nu un factor declansator pentru altii.
Tel. 072-BILIARD, 072-BOWLING, 021-316.10.52
Doriti sa aratati exceptional?
Un alt mod de viaţă!