Club Biliard-Bowling, Club Wellness, Club Piscina Spl. Independentei 319B
Club fitness


Când apar rezultatele şi care sunt semnele
    In calitate de antrenor de fitness de mai bine de 12 ani, m-am confruntat în numeroase rânduri cu diferite probleme venite din partea celor ce frecventau clubul, destul de confuzi în alegerea unui director, a unui program de antrenament, a unui program săptămânal de lucru la sală pe care să-l accepte, să-l îndrăgească si să-l parcurgă pentru a atinge rezultatele dorite


    În special cei ce aleg să vină la sala de fitness urmăresc 2 obiective importante şi anume:


  • să crească masa musculară
  • să slăbească


    Adesea am auzit discuţii de genul “ce bine arată persoana X, sau ce corp frumos are şi bine lucrat şi în condiţiile acestea de ce mai vine la sală ?” În concepţia acestor persoane îndeplinirea obiectivelor propuse si finalizarea lor coincid şi cu un repaos de mişcare. Credeţi că odată rezultatele obţinute, rămân veşnice, adoptând un stil de viaţă în care mişcarea (exerciţiul fizic) nu este trecută în programul zilnic sau săptămânal? Greşiţi! Ca şi orice activitate de succes şi aceasta cere sacraficii, determinare, motivaţie şi perseverenţă, pentru că odată obiectivul atins acesta se menţine prin muncă, dedicaţie, sacrificii, corelate cu un stil de viaţă sănătos.


    Dar oare sala de fitness este numai un templu unde venim să construim corpuri armonioase şi să dăm jos surplusul de greutate? Nu! Acestea sunt aşa cum am anunţat înainte numai 2 din numeroasele obiective pe care le putem îndeplini, obiective ca


  • reducerea stresului apărut în activitatea profesională prin mişcare
  • recuperarea unor accidente apărute în activitatăţi profesionale sau sportive
  • ameliorarea deficienţelor de postură
  • creşterea capacităţii de efort
  • petrecerea timpului liber într-un climat plăcut prin practicarea exerciţiului fizic
  • combaterea sedentarismului
  • menţinerea stării de sănătate în valori optime.


    Pentru a avea succes în îndeplinirea obiectivelor propuse trebuie să fii clar, ferm în ceea ce faci, să stabileşti cu exactitate rezultatul şi să nu te laşi pradă tentaţiilor, că oricum rezultatele vor apărea mai devreme sau mai târziu. Nu te lăsa distras de la activităţile fizice de influenţele nocive ale vieţii cotidiene (cluburi, alimentaţie de tip fast-food, droguri) care-ţi vor pune reale piedici în atingerea obiectivelor propuse.


    O să spuneţi “şi ce o viaţă am şi pe aceasta s-o irosesc ?” Corect, dar putem să o trăim în armonie cu noi, cu cei din jurul nostru, să nu cădem în extreme şi nici să nu facem abuzuri. Când ai în faţă o fată sau un băiat bine lucrat, musculatură bine conturată, fără grăsime, cu abdomen plat, iar apoi te uiţi la tine şi vezi că eşti gras cu musculatură flască, cu postura umilă, o să te apuce disperarea şi o să spui că numai cu timp, motivaţie, sacrificiu, determinare şi muncă o să arate la fel ca ea/el.    Motivaţia este ceea ce te face să începi şi obiceiul este cel ce te face să continui. (Jim Rohn).


    Majoritatea dintre noi începem motivaţi, determinaţi, dar ajungem într-un punct când ne cuprinde disperarea, desnădejdea că muncim în van, fără rost şi rezultatele propuse întârzie să apară. Ne uităm în oglindă, ne urcăm pe cântar şi constatăm că rezultatele sunt minime, aproape insesizabile şi ne cuprinde frustrarea, că la efortul depus acestea sunt slabe.    Greşim încă o dată. De ce?


    Nu putem avea rezultate imediate indiferent că am adoptat un stil de viaţă sănătos, că ţinem regim, că facem exerciţii fizice zilnic, deoarece ani de zile am fost indiferenţi la aspectul nostru fizic, la alterarea stării de sănătate şi brusc în 2 – 3 luni ai pretenţia să ajungi la kilogramele avute acum 10 – 12 ani sau să te compari cu un model sau partener de antrenament.    Trebuie să fii cinstit cu tine, să înţelegi că rezultatele nu apar peste noapte şi nu poti reuşi fără îndurmare şi asistare din partea unui personal calificat. Trebuie să ai răbdare cu corpul tău, că acesta va răspunde stimulilor şi solicitărilor propuse atât fizici cât şi nutriţionali <(alimentari). Dacă ai un echilibru interior poţi să construieşti pe viitor şi ajungi să ai rezultatele propuse. Dezechilibrul ulterior şi graba de a reuşi imediat, compararea cu alte persoane şi nu cu nevoile tale dăunează în reuşita demersului tău.:


    De obicei renunţăm înainte de a obţine primele rezultate din diverse motive că este greu, dificil, este de muncă, că trebuie să-ţi schimbi obiceiurile alimentare şi cotidiene, că îţi lipseşte cheful, etc. Important este să trecem peste astfel de bariere, să mergem la sală şi când nu avem chef, să nu lăsăm lumea să ne împidice în atingerea obiectivelor.


    Noi suntem proiectati să acţionăm, să facem lucrurile să se întâmple şi nu să ne dorim ca cineva, cândva, printr-o împrejurare favorabilă să ne îndeplinească visul. Nu trebuie să fii un veşnic începător pentru că nu esti în stare să decizi ferm, în ceea ce priveşte, nu esti echilibrat şi motivat în reuşita ta. Motivaţia, echilibrul, decizia fermă, răbdarea, alegerea unui program stabil, pertinent şi durabil ne ajută să avem reuşite.


    Reuşita succesului obiectivului tău se poate analiza printr-un program clasic, cunoscut în rândul specialiştilor şi anume programul SMART, ceea ce înseamnă că obiectivul trebuie să fie Specific, Măsurabil, Abordabil, Realist şi cu limită de Timp.


    Rezultatele vor apărea în timp muncind pe rupte, făcând sacrificii, adoptând un stil de viaţă sănătos fără abuzuri, pe baza unor programe corect alcătuite, corelate cu un program alimentar adecvat obiectivului propus.


    Adoptarea unui stil de viaţă sănătos necesită muncă, sacrificii şi dedicare, DAR când o să te priveşti în oglindă şi o să fii mulţumit de ceea ce vezi, toate aceste sacrificii şi obstacole înfruntate au meritat cu prisosinţă. O să ai atâtea satisfacţii şi beneficii încât o să spui că abia aştepţi să alergi, să începi un program de zumba sau power pump, să lucrezi la aparate, etc.
Tel. 072-BILIARD, 072-BOWLING, 021-316.10.52
Doriti sa aratati exceptional?
Un alt mod de viaţă!