Club Biliard-Bowling, Club Wellness, Club Piscina Spl. Independentei 319B
Club fitness


Importanta antrenorului in activitatea sportiva    Atat in sala de fitness cat si in viata sportiva a fiecarui practicant, prezenta antrenorului este mai mult decat importanta si va voi demonstra asta in urmatorii pasi:


  • Pe langa aspectul legal in care fiecare sala trebuie sa asigure o persoana calificata care sa vegheze la buna functionare a demersurilor mai este si aspectul practic al sau. Ce inseamna asta este ca el te ajuta si te consilieaza atunci cand iti propui ceva fizic cat si informational. Stiinta si practica releva faptul ca ultimele doua repetari ale fiecarei serii sunt cruciale in stimularea corespunzatoare a masei musculare, asta in cazul in care va doriti o crestere in masa musculara pe alocuri in zonele in care sunteti deficitari sau in zonele pe care doriti sa le evidentiati. Totodata, antrenorul te ajuta sa-ti echilibrezi incarcatura astfel incat sa nu se puna presiune pe articulatii ci sa se urmareasca contractia musculara intr-o proportie cat mai mare pentru atingerea efectului scontat.
  • O sursa credibila de informatii. Evident ca fiecare are un plan de atac asupra antrenamentului sau, insa nu e decis cu ce sa inceapa, de unde sa inceapa, ce sa mai faca, cu ce sa mai combine etc. Aici intervine antrenorul care pe langa sfatul pe care ti-l poate da iti si face un program personalizat in functie de scopurile tale. Te ajuta sa te decizi mai usor asupra antrenamentului si-ti optimizeaza timpul in sala de fitness.
  • Evitarea accidentarilor. Acesta este un factor demn de luat in seama deoarece in primul rand trebuie sa fim sanatosi si sa lucram corect. Cum stim ca lucram corect? Asta este o intrebare foarte buna. Lucram corect in momentul in care simtim o pompare excesiva la nivelul grupei de muschi fara a interveni dureri in articulatii si fara a implica si alte grupe de muschi. Lucram corect in momentul in care sangele este pompat in grupa respectiva si toate fibrele sunt mobilizate pentru a face fata incarcaturii. Lucram corect mai pe scurt cand dupa cateva antrenamente simtim o dezvoltare usoara in forta cat si in diametru a muschiului respectiv. Antrenorul te ajuta sa mergi cu antrenamentul acolo unde singur nu ai ajuns si unde ai fost blocat de factorii genetici care pana la urma pot fi invinsi cu sarguinta ta si cu informatiile necesare pe care antrenorul ti le poate oferi.
  • Consultarea unui antrenor este esentiala in progresul tau ca sportiv in orice domeniu. Pana si cei mai buni atleti/sportivi din lumea asta de orice nivel au antrenori si asta nu pentru ca nu ar sti ei ce sa faca ci pur si simplu stiu ca cineva le ghideaza pasii controlat si scot ce e mai bun din ei. La urma urmei antrenorul este soferul iar sportivul este ca o masina de curse. Unul fara altul ar fi in zadar. Cu cat mai bune si mai pregatite ambele cu atat mai departe ajung. Si asta nu doar la nivel profesional cat si la nivelul amatorilor care vor doar sa scape de burta. Un exemplu practic este acela ca un antrenor te poate scapa de burta in cateva luni avand tonus si fiind sanatos. Daca te vei aventura singur pe un drum nestiut vei umbla mult fara sa ai rezultate si te vei descumpani, in cele din urma nu-ti va mai face placere sa vii la sala si vei spune ca nu e buna cand de fapt problema ta ar fi fost rutina pentru antrenorul de fitness.
  • Starea de bine si motivitatia pe care ti-o insufla. Chiar daca este un loc plin de aparate pentru unii noi il vedem ca un loc de socializare unde se construiesc relatii, prietenii si totodata muschi. La sala primul contact ar trebui sa fie cu antrenorul care pe langa zambetul si caldura cu care te intampina iti si prezinta aparatele si modul de functionare, asta in cazul in care nu stii sa lucrezi. Daca mai auzi vreun antrenor tipand nu o face pentru ca e agresiv ci pentru ca se implica in miscarea sportiva si pentru ca vrea ca tu sa ai rezultate si asta trebuie vazuta ca o motivatie. Din rusine si din respect reusesti sa faci acele ultime repetari datorita strigatului de "lupta". Bineinteles ca taria pe care ti-o insulfla si motivatia prin vorbe si prin fapte este esentiala pentru progresul tau. Un antrenor este un exemplu pentru tine si pentru sala de fitness in care lucreaza dar asta nu inseamna ca trebuie sa faci ceea ce face antrenorul ci ceea ce zice el. Si asta nu ca subordonare ci ca o colaborare fructuoasa.
  • Incadrarea ta intr-un tip somatic si perfectionarea aptitudinilor cu care ai fost inzestrat. Antrenorul prin prisma jobului sau vede intr-o sala de fitness : ectomorfi, endomorfi si mezomorfi. Pe scurt ca sa intelegem mai bine acesti termeni: persoane care acumuleaza greu masa musculara desi unii mananca oricat, persoane care se chinuie sa slabeasca desi tin regim un an de zile si persoane norocoase care mananca ce vor si arata bine.    Odata ce a fost facuta clasificarea asta de catre antrenor nu trebuie sa fii suparat ca nu esti ceea ce vrei ci din contra, problema ta capata contur si primeste factorii necesari rezolvarii ecuatiei. Odata ce stii cum esti stii si ce trebuie sa faci, cum trebuie sa te antrenezi si ce trebuie sa mananci. Simplu, nu?
Tel. 072-BILIARD, 072-BOWLING, 021-316.10.52
Doriti sa aratati exceptional?
Un alt mod de viaţă!