Club Biliard-Bowling, Club Wellness, Club Piscina Spl. Independentei 319B
Club fitness


De ce nu reusim?    Multa lume se confrunta cu problema esecului si in felul acesta renunta la antrenamente sau mai rau, se accidenteaza. Mare parte din cei care au reusit sa-si atinga scopurile propuse si-au pus intrebarea asta si totodata au gasit si raspunsuri la ea. Si totusi de ce nu reusim? Daca nu ti-ai pus intrebarea asta, inseamna ca ai reusit sa ajungi acolo unde vrei sau esti inca in valtoarea informatiilor eronate ale "cunoscatorilor" si fie ca vrei sa recunosti sau nu, genereaza frustrari in subconstient care nu ne permit sa evoluam. Fie ca vrem sa slabim, fie ca vrem sa acumulam masa musculara de calitate, fie ca vrem sa avem un corp armonios si proportionat trebuie sa ne informam in prealabil despre ceea ce presupune asta si sa cerem sfaturi persoanelor abilitate. Sfaturile trebuie sa vina ori de la un antrenor de fitness cu experienta care a ajutat multe persoane sa-si indeplineasca dorinta fie de la un sportiv de performanta care a avut rezultate notabile la competitii de anvergura. NICIODATA DE LA PERSOANELE CARE NU SE INCADREAZA IN UNA DIN SITUATIILE DE MAI SUS!!! A da sfaturi e usor mai ales daca nu sunt sustinute stiintific cum fac majoritatea "cunoscatorilor". Asa ca mare grija la cine va da sfaturi si totodata daca ei nu au ajuns acolo unde si-au propus, de ce ne dau sfaturi?


    Iata in mare cateva dintre cauzele pentru care nu reusim:


   

  • Lipsa informatiilor sau aplicarea defectuoasa a acestora.†
  • Distragerea de catre: telefonul mobil, televizorul din sala, problemele de acasa, alti practicanti care te tin de vorba, etc. De exemplu la inceputul anilor 2000 cand m-am apucat eu de antrenamente, antrenorul acelei sali ne interzicea cu desavarsire sa intram in sala cu telefonul mobil, ziare sau sa vorbim. Toata lumea se conforma si toata lumea avea rezultate de la elevi pana la oamenii foarte importanti din oras. In felul acesta antrenamentul dura mai putin, ne concentram asupra a ceea ce lucram si ne ajutam intre noi. Astfel simteam ca facem parte dintr-o miscare organizata de practicanti ai acestui sport si veneam cu drag la antrenamente.
  • Factorul motivational, acesta ar trebui sa ne aduca la sala nu cantarul sau plictiseala. Mentalitatea asiaticilor (preluata mai nou de toti care au reusit) este daca a mai facut-o cineva poate eu pot s-o fac mai bine si daca n-a facut-o nimeni poate reusesc eu. Asa ca trebuie sa ne-o dorim din suflet si sa muncim pentru reusita si aceasta nu va intarzia sa apara. Pe vremuri in sali erau lipite postere cu culturisti celebri si in pauza dintre serii ne luam doza ambitie de la acele poze neretusate ale culturistilor celebri ai tuturor timpurilor. Insa nu trebuie sa te descumpaneasca faptul ca nu mai gasim poze pe peretii salii de fitness pentru ca acum gasim mult mai multe pe internet.
  • Nerespectarea unei diete sanatoase si a unui program de antrenament serios. In momentul in care te angrenezi la drum mancarea este 70% din rezultat asa ca nu mai trisa atat de mult si mananca ceea ce trebuie cand trebuie in ce cantitate trebuie si tine-te de antrenament cu sarguinta. Un antrenament bine gandit se face pe o perioada de 3-6 luni asa ca daca nu te tii cum trebuie s-ar putea sa nu ajungi sa inchei procesul asa cum ti-ai dorit.
  • Nerespectarea aliniamentului minte-trup-suflet. Asta inseamna ca pe langa faptul ca trebuie sa-ti doresti destul de mult sa ai rezultate, trebuie sa si faci destul de multe pentru a ajunge acolo. In momentul in care suntem in sala de fitness trebuie sa ne dorim sa reusim si sa ne gandim la antrenament si la contractia musculara.    Daca randurile de mai sus nu ti-au fost indiferente inseamna ca esti deja pe drumul cel bun si ai gasit in mare parte solutia rezolvarii problemelor, iar de acum inainte esti constient de problema si poate ca vei face si ceva pentru a o rezolva.
Tel. 072-BILIARD, 072-BOWLING, 021-316.10.52
Doriti sa aratati exceptional?
Un alt mod de viaţă!